Személyi edzővel vagy anélkül?

Személyi edzővel vagy anélkül?

Beküldve: sze, 02/01/2023 - 09:45
Kategória:

Immár több mint 10 éve sikeresen működő fitnesz iskolával a hátunk mögött töretlenül hiszünk abban, hogy egy személyi edző, valamint egy fitness edző tanfolyam elvégzése együttesen valódi előnyt jelent bárki számára. Ezért most megosztjuk annak a titkát, hogy miért fontos, hogy ne egyénileg, hanem személyi edzővel vágjatok neki.

Légy nyitott, és hatékony!

Egyénileg szilárd alapokat építeni a fitnesz világában hosszú folyamat, miközben nem garantált a siker. Bár olyan világban élünk, ahol az információk áramlása bőséges és könnyen hozzáférhető, ez viszont egyszerre jó és rossz!

Miért?

Jó, mert a legtöbb információtól csak egy kattintás választ el. Rossz, mert gyakran annyi ellentmondásos információ kering, hogy nem tudni mi az igazság. Egy edző jelenléte és tapasztalata viszont megerősítheti igazunkat, amit akár egy személyi edző tanfolyam elvégzésével is fokozható. Sokan mégis elzárkóznak a személyi edző gondolatától. Ennek oka, hogy elkezdenek edzőterembe járni, és azt utánozni, amit a többiektől látnak, vagy, amit az interneten találnak, remélve, hogy egy éven belül közepes eredményt érnek el, miközben fizetnek 12 hónapos edzőtermi tagságért. Ezzel szemben sokan alapból egy hozzáértő személyt keresnek, akivel 3 hónap alatt olyan eredményeket érhetnek el, amihez egyedül egy év szükséges. Ráadásul így elkerülik a helytelen gyakorlatok okozta sérülésveszélyeket, és olyan szilárd alapokat tesznek le, amelyet aztán felhasználhatnak a továbbfejlesztésre. A Professional Fitness Trainernél olyan oktatókkal találkozhatsz a személyi edző képzés során, akik magas szintű szakmai és gyakorlati tudással rendelkeznek, felkészülve minden apró részletre a személyi edzéssel kapcsolatosan. Ha kellemes tapasztalatokat és előrelépést szeretnél elérni, biztosak vagyunk benne, hogy mi vagyunk a legjobb megoldás számodra!


Megosztom:

Miért jó ötlet személyi edzőnek lenni egész fiatalon?

Miért jó ötlet személyi edzőnek lenni egész fiatalon?

Beküldve: cs, 01/26/2023 - 19:25
Kategória:

Amikor valaki elhagyja az iskola padját, a következő kérdés, amit sokan feltesznek neki az, hogy most hogyan tovább? Ha számodra is közeleg a választás ideje azt tanácsoljuk, hogy kövesd az álmaidat, ha pedig ezt a cikket olvasod valószínűleg érdeklődést mutatsz a fitnesz iránt, valamint a személyi edző tanfolyam elvégzésével kapcsolatosan.

Az első legfontosabb dolog, hogy kövesd a saját álmaidat!

Szenvedélyesen rajongsz a fitnesz iránt? Olyan ember vagy, aki órákat tölt az edzőteremben? Irigylésre méltó testalkatod van, és folyton azt kérdezik tőled hogyan érted el? Odafigyelsz arra, hogy mit eszel?

Ha úgy gondolod, hogy az alábbi kérdésekre a legtöbb válasz igen, akkor érdemes megfontolni egy  személyi edző képzés elvégzését, ami nemcsak nagyszerű és nemes hivatás, de az elhivatottak számára rengeteg ugródeszkával is jár. Ráadásul egy fitnesz edző tanfolyam után úgy követheted a szenvedélyedet, hogy pénzt is keresel vele!

Legyen a munkád az egészséges élet híve és kövesd a szenvedélyedet!

Ha legfőbb „hobbid” szaladni, edzőterembe járni egy fitnesz edző tanfolyam a legjobb lépés lehet a pályaválasztás megalapozásában. Ezzel elkerülheted, hogy minden nap az íróasztal mellett több órát ülve, fájós háttal görnyedjél. Amikor pedig nem pont az egyik ügyfeledet képezed, akkor saját magadra fordíthatod azt az időt, például kísérletezhetsz új gyakorlattípusokkal.

Viszont, hogy ide eljuss rengeteg kitartásra és munkára van szükséged, amihez tökéletes lépés egy sportoktatói képzés elvégzése, ami megtanítja az alapokat. Ezután csak rajtad múlik, hogy mennyire merülsz el a fitnesz világ rejtelmeiben, és milyen szinten képezed ki magad, hogy te légy a legjobb!

Ne habozz, lépj kapcsolatba velünk, legyél te is részese a professzionális edzők világának!


Megosztom:

Nekem van a legjobb személyi edzőm!

Nekem van a legjobb személyi edzőm!

Beküldve: sze, 11/02/2022 - 14:32
Kategória:

Sportkedvelő emberként talán már benned is megszületett az a gondolat, hogy milyen szuper lenne, ha a hobbid a karrierd is lenne. Egy személyi edző képzés által közelebb kerülhetsz céljaid megvalósításához, csak adj hozzá egy csipetnyi önbizalmat és egy jó nagy adag kitartást.

Ha fitnesz-, vagy személyi edző szeretnél lenni a legjobb helyen jársz. A személyi edző képzés során egy szakmailag és gyakorlatilag is jól felépített folyamat elsajátításában veszel részt, amit ha saját tudásoddal kamatoztatsz, rövid időn belül remek szakemberré válsz.

Mit nyújt számomra egy ilyen képzés elvégzése?

Weboldalunkat böngészve biztosan rájöttél, hogy sokoldalú alternatívát kínálunk fitnesz és személyi edző képzés kínálatunkban.

Egy képzés során, a teljesség igénye nélkül a következő fontos témákra térünk ki:

Személyi edző képzés tartalmából:

 • alapszintű elméleti és módszertani rész ismertetése;
 • test-, és alakformálás;
 • helyes táplálkozás;

Fitness edző képzés tartalmából:

 • sportoló szervezetének felépítése, működése;
 • sportpedagógia és sportpszichológia;
 • gimnasztika;
 • edzéselméleti alapok;

Mint láthatod egy fitnesz és/vagy személyi edző tanfolyam átfogó ismeretekkel ruház fel. Persze tudjuk, hogy kizárólag az elméleti rész bemagolása még nem tesz profi szakemberré.

Ha szeretnél kitűnni a tömegből...

Egy edző nem csupán a leghatékonyabb edzésmódszereket és gyakorlatokat ismeri, hanem hasznos és konkrét tanácsot is tud adni ügyfeleinek. Ha célod, hogy elnyerd a „legjobb edző” címet akkor nemcsak kiváló és lelkes tréner, hanem táplálkozási tanácsadó is kell légy, hozzásegítve jövőbeni klienseidet egy egészségesebb és boldogabb élet felé.


Megosztom:

3 nyomos érv, amiért ne amatőr személyi edzőt válasz

3 nyomos érv, amiért ne amatőr személyi edzőt válasz

Beküldve: sze, 09/28/2022 - 14:22
Kategória:

Legtöbb embernek szüksége van segítségre, ha testmozgásról van szó. Vannak azonban olyanok, akik félnek személyi edzővel dolgozni, korábbi sikertelen tapasztalatok miatt. Ha szeretnéd elkerülni a kudarc élményét olyat válasz, aki túl van már egy személyi edző tanfolyam elvégzésén. Egy személyi edző képzés kiválóan felkészíti az embert arra, hogy ne csak a lelkesedés hajtsa, hanem professzionalizmussal kezelje a sportolni vágyó ügyfeleket.

Egy személyi edző nemcsak a rutin kialakításában segít, hanem egyszerre táplálkozási tanácsadó is, akivel közösen kialakíthatok egy egészséges étrendet.

2 az 1-ben – fitnesz oktató és tanácsadó!

Ha eldöntötted, hogy komolyan szeretnél foglalkozni a sporttal, saját biztonságod érdekében felkészült, személyi edző képzésen résztvevő oktatót válasz, aki teljesen megvizsgál, figyelembe veszi eddigi életviteledet.

További érvek, hogy miért felkészült trénert válasz:

1. Segít elindítani helyesen

Az edzőterembe érkezők a gyors fogyásért a kardióra helyezik a hangsúlyt, pedig a cél a zsírszázalék csökkentése. Egy személyi edző képzés során erre hamar fény derül, és nem futok felesleges köröket, amíg megtaláljátok a helyes irányt.

2. Megtanítja a gyakorlatok helyes végrehajtására

Az internet hatalmas mennyiségű információhoz biztosít hozzáférést, beleértve az edzésvideókat. Bár otthon könnyen elvégezhetőnek tűnik, ha nem megfelelően hajtod végre, több kárt okozhat. Egy fitnesz edző tanfolyam garanciát nyújt számodra, mert ott az edződ megtanulja, hogy milyen szigorú szabályokat kell betartani.

3. Kiegyensúlyozott táplálkozási terv kialakítása

A szigorú diétát nehéz betartani, függetlenül attól, hogy hány alkalmazást telepítettél a telefonoda. A helyes étrend követésének első lépése, amikor 100%-ban meg vagy győződve arról, hogy változtatni akarsz az életeden. A kiegyensúlyozott táplálkozási terv csak helyes táplálkozási tanácsadó által születhet meg, az edzőteremben végzett fizikai aktivitás függvényében.


Megosztom:

Hivatás és szerelem, avagy mit jelent személyi edzőnek lenni?

Hivatás és szerelem, avagy mit jelent személyi edzőnek lenni?

Beküldve: k, 09/20/2022 - 12:00
Kategória:

Az utóbbi években egyre gyakrabban hallani a személyi edzőkről, akikkel fitnesz vagy aerobik termekben lehet találkozni. Ezért sokak számára természetes a kérdés: Milyen személyeket takar ez a trendi név? Kinek ajánlott a személyi edző tanfolyam elvégzése? Illetve egy személyi edző képzés során milyen képességekre lehet szert tenni?

Egy rohanó világban, ahol jelenleg is élünk nagy szükség van egy jól felépített személyi edző tanfolyamra, hogy legyenek olyan professzionális edzők, akik helyesen segítenek megtalálni az egészséghez felé vezető utat. Ha a te célod is hasonló, fontos saját és mások egészségének a megőrzése jó helyen jársz. Sok éves szakmai múltunknak köszönhetően segítünk elindulni és felkészíteni a személyi-, és fitnesz edző tanfolyam, valamint az életmód és táplálkozási tanácsadó képzés nyújtotta lehetőségeket.

Mit tanulsz meg egy személyi edző tanfolyamon?

Valójában egy jó személyi edző képzés több mindent foglal magában, mivel egyszerre leszel:

 • táplálkozási tanácsadó – meghatározott diéta nélkül nem lehet elérni a kívánt teljesítményt, súlygyarapodást vagy éppen fogyást;

 • gyógytornász – az egyik feladat az izomproblémák forrásának azonosítása és megoldása;

 • orvos” – egyes betegségek a mozgásszervi rendszerhez kapcsolódnak;

 • pszichológus” – nincs jó személyi edző képzés enélkül, hiszen egy edzőnek lelkileg is segítenie kell az edzésre való felkészülést pl. önbizalom növelés, negatív gondolatok csökkentése stb.;

 • tudós” – egy igazán profi edző napi rutinja közé tartozik az edzésről és aktuális táplálkozási tanácsokról szóló tanulmányok elolvasása;

Összegezve egy fitnesz edző tanfolyam elvégzése és gyakorlása sokkal több, mint munka. Ez egy szívből jövő hivatás, amely motivációval és minden olyan testi-lelki szempontra való állandó odafigyeléssel folytatódik, amely harmonikus testet, éles elmét és egészséges szervezetet épít.


Megosztom:

Az edzés előtti étkezések fontossága

Az edzés előtti étkezések fontossága

Beküldve: k, 12/07/2021 - 15:33
Kategória:

Az edzés mindig komoly fizikai kihívást jelent, nem kevés energiát kell befektetnünk ahhoz, hogy hatásos lehessen. Míg a fogyásra vágyóknál elterjedt szólás az egyél kevesebbet és mozogj többet, ez azért nem ilyen egyszerű. De hogy tovább menjünk, a tömegnövelés sem a mértéktelen fogyasztásról szól, mindkét véglet elkerülendő.

Hiszen míg a túl kevés táplálék bevitele megfosztja szervezetünket a szükséges tápanyagoktól, amiből energiát termelhetne az edzés idejére, addig a túlfogyasztás kellemetlen telítettségérzete is rövid úton rosszulléthez vezethet, és lássuk be, senki sem a mosdó meglátogatása miatt jár edzőterembe. Tulajdonképpen nem csak az étel mennyisége, de minősége és elfogyasztásának ideje is meghatározó lehet az edzőteremben produkált teljesítményben.

Mik a tünetek, ha kevés a tápanyag szervezetünknek?

Az első lépés, hogy észre kell venni a szervezet S.O.S. jeleit, kiváltképp így van ez egy személyi edzőnél, akinek az a célja, hogy minél hatékonyabban és gördülékenyebben történjen az edzés. Semmiképp se menjünk el egy kisebb szédülés mellett, ahogy azt is vegyük észre, ha figyelmünk folyton elkalandozik, nem tudunk összpontosítani. Ilyen tünetek lehetnek:
• Szédülés
• Éhség
• Fejfájás, émelygés
• Koncentrációzavar
• Kimerültségérzet
• Gyengeség

Azt fontos leszögezni, hogy a kevés folyadékbevitelt is kísérhetik hasonló tünetek, így érdemes minden személyi edzőnek feltenni a kérdést, hogy mit és mennyit evett és ivott az illető, mielőtt neki estek az edzésnek. Ez már csak azért is jó kiindulási pont, mert bár nem helyettesíti az edzés előtti étkezést, egy gyors proteinszelet még ilyenkor is segíthet.

A nagyobb étkezést érdemes legalább 2-3 órával edzés előtt elfogyasztani, így a szervezetnek elég ideje lesz megemészteni az tápanyagokat. Ezt követően, edzés előtt körülbelül egy órával beiktatható egy gyors snack, vagy egy könnyebb étkezés, mely nagyrészt proteinforrás legyen, a zsírt és rostokat itt már hanyagoljuk.

Szeretnél többet tudni a sikeres edzésterv összeállításáról? Eddig is érdekelt az edzőtermek világa, de valahogy sosem mertél megindulni? Ne halogasd tovább, legyél egy nagyszerű csapat része, melyre egy személyi edző tanfolyam könnyedén felkészít.


Megosztom:
Feliratkozás RSS - személyi edző csatornájára