Hírek

Mivel ne motiváljunk másokat?

Beküldve: cs, 11/18/2021 - 15:11
Kategória:

Mivel ne motiváljunk másokat

 

A személyi edzők mindig keresik a jobbnál jobb módszereket, hogy motiválják klienseiket, hiszen az ő érdekük is, hogy minél eredményesebbek legyenek az edzések. Ennek legegyszerűbb módja szóban történik, azonban mi van, ha ellenkező hatást érünk el azzal, mint amit szeretnénk? Itt az az öt gyakran elhangzó mondat, amiről lehet nem ártana leszoknunk.

 1. Nincs fájdalom, nincs nyereség
  A fájdalommal kapcsolatos kifejezések nem ritkák az edzőteremben, szoros kapcsolatot fontak az edzés köré, mint a póló, mely bátran hirdeti, hogy a fájdalom csak a testedből távozó gyengeség. Bár a személyi edzők is pontosan tudják, hogy ez nem igaz, anélkül dobálóznak a kifejezéssel, hogy belegondolnának, milyen üzenetet is közvetít.
  Míg az elengedhetetlen, hogy a fejlődni vágyó embert kimozdítsuk a komfort zónájából, addig arra is figyelnünk kell, hogy egy kezdőnél a fájdalom riasztó lehet. Érdemes már az elején tisztázni, hogy céljaikat anélkül is elérhetik, hogy ehhez a kínok kínját kellene megélniük, arról nem is beszélve, hogy ha folyton a fájdalmat kergetik, könnyen sérülés is lehet a vége.
 2. Égesd el a csaló étkezéseket
  Az étel nem az ellenségünk, és ezt nem szabad másban sem erősítenünk. Ahelyett, hogy az edzéseket büntetésként állítanánk be az elfogyasztott ételek miatt, mutassunk rá inkább arra, hogy mi mindent elérhetünk azzal, ha figyelünk testünkre.
  Tippeket is adhatunk az étkezéssel kapcsolatban, azonban a szigorú szabályokat bízzuk egy táplálkozási tanácsadóra.
 3. Ezt csináld, ha jobb testet akarsz
  Míg a legtöbben az alakformálás miatt kezdenek el edzőterembe járni, sőt, számos olyan edzéstervet ismerhetünk magunk is, mely a tökéletes kockás hasat vagy feneket célozza meg, próbáljuk a hangsúlyt arra fektetni, hogy egy erős izomzat milyen előnyökkel jár a hétköznapokban is. Összpontosíts arra, hogy az edzés milyen érzést vált ki valakiből, ahelyett, hogy hogy fog kinézni tőle.
 4. Nincs szabadnap
  A személyi edzők számára valóban nincs szabadnap, hiszen ez a munkájuk, hétköznapjaik része. Azt azonban senkivel nem szabad elhitetni, hogy célját csak úgy érheti el, ha nem pihen, hiszen tudjuk, mekkora jelentőséggel bírnak az edzések közötti pihenések is a szervezet fejlődéséhez.
 5. Utálom ezt a gyakorlatot
  Mindenkinek van olyan gyakorlat, melyet lehet kevesebb lelkesedéssel végez, mint a többit. Míg egyesek a láb napokért rajonganak, addig mások legszívesebben menekülnének a kitörésektől. A személyi edzőknek azonban a mozgás örömét és szeretetét kell továbbadni, ebben nincs helye negatív érzéseknek. Ha azt akarjuk, hogy visszatérő vendégeink legyenek, olyat mutassunk, melyet lelkesedve várhatnak, nem pedig olyat, melyet nagy ívben kerülgethetnek.

 

Ha szeretnél még ilyen, és ehhez hasonló hasznos tippeket kapni, próbáld ki te is fitness edző tanfolyamunkat, vagy személyi edző képzésünket, ahol az elméleti tudás mellett gyakorlati képzéssel is felkészítünk rá, hogyan legyél profi személyi edző!

Tovább

Oldalak