Hírek

Személyi Edző Tanfolyamok: A Fitnesz Karrier Kezdete

Beküldve: p, 10/06/2023 - 10:49
Kategória: Fitness

 

A fitness és egészség iránti érdeklődés napjainkban nagyon széles körben terjed. Az emberek egyre jobban figyelnek az életmódjukra, és sokan keresik a segítséget egy személyi edző vagy táplálkozási tanácsadó személyében. Ha te is szeretnél a testmozgás és egészséges táplálkozás terén segíteni másoknak, akkor érdemes elgondolkodnod a személyi edző tanfolyamokon és táplálkozási tanácsadó képzéseken.

 

Személyi Edző Tanfolyamok

1. A Sportoktató-Fitness és Testépítő Edző Tanfolyam

Ha vágyakozol egy aktív és egészséges életmódra, valamint arra, hogy segíts másoknak elérni ugyanezt, akkor a fitness edző tanfolyam az első lépés lehet a karrieredben. A fitness edző tanfolyam olyan ismereteket és készségeket ad neked, amelyek segítségével hatékonyan tervezhetsz és vezethetsz edzéseket különböző célcsoportok számára.

2. A Személyi Edző Karrier

A személyi edző tanfolyam ugyanarra az alapvető oktatásra épül, mint a fitness edző képzés, de kiegészül olyan specifikus ismeretekkel és gyakorlati tapasztalatokkal, amelyekre a fitneszterem környezetében van szükség. Ha szereted az edzőtermet, és azt szeretnéd, hogy a vendégek megfelelően használják a gépeket és elérjék a kitűzött célokat, akkor a személyi edző tanfolyam neked való lehet.

 

Táplálkozási Tanácsadó Képzés

1. Az Egészséges Életmód Támogatója

A táplálkozási tanácsadó képzés az egészséges táplálkozás és életmód támogatására készít fel. Segíts másoknak megérteni, hogyan lehet egészségesen étkezni, és személyre szabott táplálkozási terveket készíteni. A táplálkozási tanácsadó tanfolyam során olyan ismereteket sajátíthatsz el, amelyekkel segíthetsz az embereknek az életmódjuk javításában és a súlykontrollban.

 

Hogyan Válassz Tanfolyamot?

A személyi edző tanfolyamok és táplálkozási tanácsadó képzések számos előnnyel járnak:

  • Szakmai fejlődés: Ezek a tanfolyamok megadják neked az alapokat és a szükséges ismereteket a karriered megkezdéséhez vagy előrehaladásához.
  • Rugalmasság: A tanfolyamok többnyire rugalmas időbeosztásúak, lehetővé téve a munka és a tanulás egyensúlyának megtartását.
  • Képesítés: A tanfolyamok sikeres elvégzése után hivatalosan is képesített személyi edző vagy táplálkozási tanácsadó lehetsz.

 

 

És végül…..

Ha érdeklődsz a fitness és egészséges táplálkozás iránt, és segíteni szeretnél másoknak a jobb életminőség elérésében, akkor fontolóra veheted a fitness edző tanfolyam és a személyi edző tanfolyam elvégzését. Ezek a képzések lehetőséget adnak arra, hogy szenvedélyedet karriereddé alakítsd, és segíts másoknak az egészségesebb életmód elérésében.

Tovább

Hogyan válassz személyi edzőt?

Beküldve: cs, 05/25/2023 - 15:13
Kategória: Fitness

Bizonyára már Te is találkoztál személyi edzővel és az is valószínű, hogy rögtön kialakult benned egy első benyomás, ami lehet akár nagyon jó, vagy igencsak negatív is. Merthogy edző és edző között is lehet óriási a különbség. Amikor azt látod, hogy az edző csak saját magával és maximum a telefonjával van elfoglalva, nem várhatsz tőle túl sokat a Te vágyaid megvalósításában. Ha a megismerkedésetekkor már kiderül, hogy egyszerre 4-5 klienssel dolgozik és veled még csak egy anamnézis felvételére sem ült le, nagyon sürgősen keresned kell valaki mást, aki a munkáját lelkiismeretesen, a tudása legjavát adva végzi.

Azt is hozzá kell tennem, hogy ma már teljesen jogosan várhatod el egy edzőtől, hogy ne „csupán” az adott 10-20 gyakorlat bemutatásában merüljön ki a tudása. Az EDZŐ-d legyen a szakma csúcsán. Nem kell feltétlenül, hogy ő legyen a legizmosabb az edzőteremben (bár nem árthat, ha sportosan néz ki). Ha jó edzőt választasz, ő fog tudni segíteni az étrended összeállításában, vagy akár a rehabilitációdban is. Tudni fogja, hogy a Te testalkatodhoz és egészségi állapotodhoz, mi a legmegfelelőbb módszer és edzésterv. Az edzéseitek változatosak lesznek, amiben ha kell, a funkcionális eszközök is előkerülnek. Ő lesz számodra a következő hónapokban, vagy akár hosszabb időszakban is az Orákulum, ráadásul egészen biztosan egy igen komoly bizalmi viszonyt fogtok kialakítani egymással. Ő, ha kell motivál és inspirál. Az ő segítségével nagymértékben lerövidítheted az utad, bármi is legyen a célod. Ugye, most már látod, hogy nem mindegy, kivel tréningezel, ki az, aki segíti az utadat. A választást nehezíti, hogy a legtöbb gym-ben 10-20 ember hívja magát edzőnek, de hidd el, jó, ha az egynegyedükre rábízhatod magad. Tájékozódj a jövendőbeli edződről (ne csak a Facebookon, vagy a TikTok-on), nézd meg, hogyan dolgozik, hogy kommunikál a vendégeivel. Ha lehetőséged van rá, informálódj, hogy hol tanult. Ma már igen sok az online edzőképzés, ahol a tanulók kb. 2 napot töltenek a gyakorlatok elsajátításával és néhány hét alatt végzettséghez jutnak. Az ilyen edzőknek saját maguknak is edzőkre van szükségük.

A Professional Fitness Trainernél a legmagasabb színvonalon adjuk át a legnagyobb tudásanyagot, profi oktatói gárdával. Személyi edzőinket megtalálod a legszínvonalasabb edzőtermekben Európa számos országában.

Amennyiben Te magad szeretnéd elsajátítani az edzői munka tudásanyagát és rejtelmeit, vagy szeretnél jobban érteni a táplálkozáshoz, a gerinc tréninghez, a funkcionális tréninghez, vagy bármi máshoz, ami a sporttal kapcsolatos, várunk képzéseinken:

https://www.profiedzok.hu/kepzesek

Tovább

Személyi edzővel vagy anélkül?

Beküldve: sze, 02/01/2023 - 09:45
Kategória: Fitness

Immár több mint 10 éve sikeresen működő fitnesz iskolával a hátunk mögött töretlenül hiszünk abban, hogy egy személyi edző, valamint egy fitness edző tanfolyam elvégzése együttesen valódi előnyt jelent bárki számára. Ezért most megosztjuk annak a titkát, hogy miért fontos, hogy ne egyénileg, hanem személyi edzővel vágjatok neki.

Légy nyitott, és hatékony!

Egyénileg szilárd alapokat építeni a fitnesz világában hosszú folyamat, miközben nem garantált a siker. Bár olyan világban élünk, ahol az információk áramlása bőséges és könnyen hozzáférhető, ez viszont egyszerre jó és rossz!

Miért?

Jó, mert a legtöbb információtól csak egy kattintás választ el. Rossz, mert gyakran annyi ellentmondásos információ kering, hogy nem tudni mi az igazság. Egy edző jelenléte és tapasztalata viszont megerősítheti igazunkat, amit akár egy személyi edző tanfolyam elvégzésével is fokozható. Sokan mégis elzárkóznak a személyi edző gondolatától. Ennek oka, hogy elkezdenek edzőterembe járni, és azt utánozni, amit a többiektől látnak, vagy, amit az interneten találnak, remélve, hogy egy éven belül közepes eredményt érnek el, miközben fizetnek 12 hónapos edzőtermi tagságért. Ezzel szemben sokan alapból egy hozzáértő személyt keresnek, akivel 3 hónap alatt olyan eredményeket érhetnek el, amihez egyedül egy év szükséges. Ráadásul így elkerülik a helytelen gyakorlatok okozta sérülésveszélyeket, és olyan szilárd alapokat tesznek le, amelyet aztán felhasználhatnak a továbbfejlesztésre. A Professional Fitness Trainernél olyan oktatókkal találkozhatsz a személyi edző képzés során, akik magas szintű szakmai és gyakorlati tudással rendelkeznek, felkészülve minden apró részletre a személyi edzéssel kapcsolatosan. Ha kellemes tapasztalatokat és előrelépést szeretnél elérni, biztosak vagyunk benne, hogy mi vagyunk a legjobb megoldás számodra!

Tovább

Miért jó ötlet személyi edzőnek lenni egész fiatalon?

Beküldve: cs, 01/26/2023 - 19:25
Kategória: Fitness

Amikor valaki elhagyja az iskola padját, a következő kérdés, amit sokan feltesznek neki az, hogy most hogyan tovább? Ha számodra is közeleg a választás ideje azt tanácsoljuk, hogy kövesd az álmaidat, ha pedig ezt a cikket olvasod valószínűleg érdeklődést mutatsz a fitnesz iránt, valamint a személyi edző tanfolyam elvégzésével kapcsolatosan.

Az első legfontosabb dolog, hogy kövesd a saját álmaidat!

Szenvedélyesen rajongsz a fitnesz iránt? Olyan ember vagy, aki órákat tölt az edzőteremben? Irigylésre méltó testalkatod van, és folyton azt kérdezik tőled hogyan érted el? Odafigyelsz arra, hogy mit eszel?

Ha úgy gondolod, hogy az alábbi kérdésekre a legtöbb válasz igen, akkor érdemes megfontolni egy  személyi edző képzés elvégzését, ami nemcsak nagyszerű és nemes hivatás, de az elhivatottak számára rengeteg ugródeszkával is jár. Ráadásul egy fitnesz edző tanfolyam után úgy követheted a szenvedélyedet, hogy pénzt is keresel vele!

Legyen a munkád az egészséges élet híve és kövesd a szenvedélyedet!

Ha legfőbb „hobbid” szaladni, edzőterembe járni egy fitnesz edző tanfolyam a legjobb lépés lehet a pályaválasztás megalapozásában. Ezzel elkerülheted, hogy minden nap az íróasztal mellett több órát ülve, fájós háttal görnyedjél. Amikor pedig nem pont az egyik ügyfeledet képezed, akkor saját magadra fordíthatod azt az időt, például kísérletezhetsz új gyakorlattípusokkal.

Viszont, hogy ide eljuss rengeteg kitartásra és munkára van szükséged, amihez tökéletes lépés egy sportoktatói képzés elvégzése, ami megtanítja az alapokat. Ezután csak rajtad múlik, hogy mennyire merülsz el a fitnesz világ rejtelmeiben, és milyen szinten képezed ki magad, hogy te légy a legjobb!

Ne habozz, lépj kapcsolatba velünk, legyél te is részese a professzionális edzők világának!

Tovább

Nekem van a legjobb személyi edzőm!

Beküldve: sze, 11/02/2022 - 14:32
Kategória: Fitness

Sportkedvelő emberként talán már benned is megszületett az a gondolat, hogy milyen szuper lenne, ha a hobbid a karrierd is lenne. Egy személyi edző képzés által közelebb kerülhetsz céljaid megvalósításához, csak adj hozzá egy csipetnyi önbizalmat és egy jó nagy adag kitartást.

Ha fitnesz-, vagy személyi edző szeretnél lenni a legjobb helyen jársz. A személyi edző képzés során egy szakmailag és gyakorlatilag is jól felépített folyamat elsajátításában veszel részt, amit ha saját tudásoddal kamatoztatsz, rövid időn belül remek szakemberré válsz.

Mit nyújt számomra egy ilyen képzés elvégzése?

Weboldalunkat böngészve biztosan rájöttél, hogy sokoldalú alternatívát kínálunk fitnesz és személyi edző képzés kínálatunkban.

Egy képzés során, a teljesség igénye nélkül a következő fontos témákra térünk ki:

Személyi edző képzés tartalmából:

  • alapszintű elméleti és módszertani rész ismertetése;
  • test-, és alakformálás;
  • helyes táplálkozás;

Fitness edző képzés tartalmából:

  • sportoló szervezetének felépítése, működése;
  • sportpedagógia és sportpszichológia;
  • gimnasztika;
  • edzéselméleti alapok;

Mint láthatod egy fitnesz és/vagy személyi edző tanfolyam átfogó ismeretekkel ruház fel. Persze tudjuk, hogy kizárólag az elméleti rész bemagolása még nem tesz profi szakemberré.

Ha szeretnél kitűnni a tömegből...

Egy edző nem csupán a leghatékonyabb edzésmódszereket és gyakorlatokat ismeri, hanem hasznos és konkrét tanácsot is tud adni ügyfeleinek. Ha célod, hogy elnyerd a „legjobb edző” címet akkor nemcsak kiváló és lelkes tréner, hanem táplálkozási tanácsadó is kell légy, hozzásegítve jövőbeni klienseidet egy egészségesebb és boldogabb élet felé.

Tovább

Fogadalommentes, energikus élet - személyi edzővel neked is sikerülhet

Beküldve: cs, 10/13/2022 - 08:08
Kategória:

Fogadalommentes, energikus élet - személyi edzővel neked is sikerülhet!

Egészséges, fitt és boldog emberként élni. Úgy-e te is szeretnéd? Mégis sok embernek nem sikerül, mert haboznak, hogy felkeresenek egy profi szakember, aki személyi edző és táplálkozási tanácsadó is egyben.

Ha nem a te küldetésed, hogy esetleg egy személyi edző tanfolyam keretén belül sajátítsd el ezen hivatást, akkor mindenképp keres fel olyant, aki túljutott a személyi edző képzés kihívásain és professzionalizmussal kezeli a te élethelyzeted.

3 szempont, amire egy személyi edző és tanácsadó felhívja a figyelmed!

1. Miért akarod a változást?

Nem mindegy, hogy azért, mert félsz a betegségek kialakulásától, vagy szeretnél csinosabb lenni, vagy mert az anyósod állandóan ezzel bosszant. Ne mások elvárásai mentén fogalmazd meg a céljaidat.

2. Ne csak a célt jelöld ki, hanem a hozzá vezető utat is!

Egy táplálkozási tanácsadó tudja, hogy nem szerencsés az étrendedet hirtelen és radikálisan megváltoztatni, mert akár súlyos testi és lelki tüneteket is okozhat. A diéta és életmodváltás esetében érdemes a fokozatosság és tudatosság elvét követni. Egy táplálkozási tanácsadó segít eldönteni például, hogy az első két hétben csak a magas cukor- és fehérliszt-tartalmú ételeket mellőzd, és ha ez sikerül, akkor lépésről-lépésre újabb változásokat beiktatni.

3. Jelöld ki az időspektrumot is!

Ez a pont igazi vízválasztó a „halogatók“ számára. Ha csak úgy általánosságban teszed az igéretet, hogy „jövőre egészségesebben élek és többet mozgom“, abból vélhetően nem lesz semmi. Szerencsére egy személyi edző tanfolyam során a tanárok megtanulják, hogy a vállalás fajsúlya szerint állítsák fel az edzéstervet. Tíz kilónál nagyobb súlyfelesleget nem szabad 1-2 hét alatt leadni, fél év viszont kényelmesen elég.

Kitartást kívánunk a vágyott állapot eléréséhez, és ki tudja, talán ez meghozza a kedved hozzá, hogy téged is a fitness edző tanfolyam táborában köszöntsünk!

 

Tovább

3 nyomos érv, amiért ne amatőr személyi edzőt válasz

Beküldve: sze, 09/28/2022 - 14:22
Kategória: Fitness

Legtöbb embernek szüksége van segítségre, ha testmozgásról van szó. Vannak azonban olyanok, akik félnek személyi edzővel dolgozni, korábbi sikertelen tapasztalatok miatt. Ha szeretnéd elkerülni a kudarc élményét olyat válasz, aki túl van már egy személyi edző tanfolyam elvégzésén. Egy személyi edző képzés kiválóan felkészíti az embert arra, hogy ne csak a lelkesedés hajtsa, hanem professzionalizmussal kezelje a sportolni vágyó ügyfeleket.

Egy személyi edző nemcsak a rutin kialakításában segít, hanem egyszerre táplálkozási tanácsadó is, akivel közösen kialakíthatok egy egészséges étrendet.

2 az 1-ben – fitnesz oktató és tanácsadó!

Ha eldöntötted, hogy komolyan szeretnél foglalkozni a sporttal, saját biztonságod érdekében felkészült, személyi edző képzésen résztvevő oktatót válasz, aki teljesen megvizsgál, figyelembe veszi eddigi életviteledet.

További érvek, hogy miért felkészült trénert válasz:

1. Segít elindítani helyesen

Az edzőterembe érkezők a gyors fogyásért a kardióra helyezik a hangsúlyt, pedig a cél a zsírszázalék csökkentése. Egy személyi edző képzés során erre hamar fény derül, és nem futok felesleges köröket, amíg megtaláljátok a helyes irányt.

2. Megtanítja a gyakorlatok helyes végrehajtására

Az internet hatalmas mennyiségű információhoz biztosít hozzáférést, beleértve az edzésvideókat. Bár otthon könnyen elvégezhetőnek tűnik, ha nem megfelelően hajtod végre, több kárt okozhat. Egy fitnesz edző tanfolyam garanciát nyújt számodra, mert ott az edződ megtanulja, hogy milyen szigorú szabályokat kell betartani.

3. Kiegyensúlyozott táplálkozási terv kialakítása

A szigorú diétát nehéz betartani, függetlenül attól, hogy hány alkalmazást telepítettél a telefonoda. A helyes étrend követésének első lépése, amikor 100%-ban meg vagy győződve arról, hogy változtatni akarsz az életeden. A kiegyensúlyozott táplálkozási terv csak helyes táplálkozási tanácsadó által születhet meg, az edzőteremben végzett fizikai aktivitás függvényében.

Tovább

Hivatás és szerelem, avagy mit jelent személyi edzőnek lenni?

Beküldve: k, 09/20/2022 - 12:00
Kategória: Fitness

Az utóbbi években egyre gyakrabban hallani a személyi edzőkről, akikkel fitnesz vagy aerobik termekben lehet találkozni. Ezért sokak számára természetes a kérdés: Milyen személyeket takar ez a trendi név? Kinek ajánlott a személyi edző tanfolyam elvégzése? Illetve egy személyi edző képzés során milyen képességekre lehet szert tenni?

Egy rohanó világban, ahol jelenleg is élünk nagy szükség van egy jól felépített személyi edző tanfolyamra, hogy legyenek olyan professzionális edzők, akik helyesen segítenek megtalálni az egészséghez felé vezető utat. Ha a te célod is hasonló, fontos saját és mások egészségének a megőrzése jó helyen jársz. Sok éves szakmai múltunknak köszönhetően segítünk elindulni és felkészíteni a személyi-, és fitnesz edző tanfolyam, valamint az életmód és táplálkozási tanácsadó képzés nyújtotta lehetőségeket.

Mit tanulsz meg egy személyi edző tanfolyamon?

Valójában egy jó személyi edző képzés több mindent foglal magában, mivel egyszerre leszel:

  • táplálkozási tanácsadó – meghatározott diéta nélkül nem lehet elérni a kívánt teljesítményt, súlygyarapodást vagy éppen fogyást;

  • gyógytornász – az egyik feladat az izomproblémák forrásának azonosítása és megoldása;

  • orvos” – egyes betegségek a mozgásszervi rendszerhez kapcsolódnak;

  • pszichológus” – nincs jó személyi edző képzés enélkül, hiszen egy edzőnek lelkileg is segítenie kell az edzésre való felkészülést pl. önbizalom növelés, negatív gondolatok csökkentése stb.;

  • tudós” – egy igazán profi edző napi rutinja közé tartozik az edzésről és aktuális táplálkozási tanácsokról szóló tanulmányok elolvasása;

Összegezve egy fitnesz edző tanfolyam elvégzése és gyakorlása sokkal több, mint munka. Ez egy szívből jövő hivatás, amely motivációval és minden olyan testi-lelki szempontra való állandó odafigyeléssel folytatódik, amely harmonikus testet, éles elmét és egészséges szervezetet épít.

Tovább

5 tipp a nagy visszatéréshez

Beküldve: cs, 06/16/2022 - 12:44
Kategória:

Mindenki szakadt már ki a rendszeres edzésből, függetlenül attól, hogy milyen ok bújt meg mögötte. Vannak, akiknek változik az időbeosztása, előtérbe kerül valami más az életében, de megeshet, hogy sportsérülést szenved, vagy egy betegség elnyúlása kényszeríti egy hosszabb vagy rövidebb időszak kihagyására. A kérdés, hogy hogyan tervezzük meg a nagy visszatérést, mit tegyünk, hogy az edzésekkel tarkított hétköznapokhoz a legzökkenőmentesebben szokjunk vissza?

Kezdd lassan
Mint oly sok minden mást is az életben, ezt sem siettethetjük. Hiába edzettük korábban a 7-ből akár 5 napot is, azt a szervezetünk sajnos csak homályos emlékként őrzi már. Bár míg meglehetősen sokat bír szervezetünk, és kicsit meg is kell próbálnunk feszegetni a határokat, addig az első hetet szánjuk inkább arra, hogy szervezetünk újra megszokhassa a mozgást, anélkül, hogy teljesen kimerülne. Nem kell rögtön azokat a súlyokat emelgetnünk, amiket a szünet előtt tettünk le, hiszen ez lehetőséget biztosít arra is, hogy a gyakorlat helyességére figyelni tudjunk.

Szánj időt a pihenésre
Az edzés tulajdonképpen egy stresszfaktor központi idegrendszerünknek, támadásként éli meg, így hagynod kell időt arra, hogy regenerálódjon minden edzés után. Idővel egyre gyorsabban fog majd regenerálódni, de ennél a pontnál sem érdemes elsietned a dolgot.
• Legyen cél a 7-8 óra alvás minden nap
• Figyelj oda, hogy tápanyagokban gazdagon étkezz
• Egy kis Omega-3 gyorsíthat a regenerálódásodon
• Heti 1-3 napot legalább szánj csak a pihenésre

Figyelj a tested sugározta jelekre
Persze nem kell megijedni, ha egy kicsit még izomlázad van, de már általánosságban jól érzed magad, nyugodtan megindulhatsz az edzőterembe, de ha fáradt, kimerült és nyúzott vagy, akkor szánj még legalább egy napot a pihenésre. Nyújthatsz egy picit otthon, vagy megindulhatsz egy sétára, de ha ilyenkor beiktatsz egy intenzív edzést, annak könnyen sérülés lehet a vége.

Legyen valaki, akinek felelsz
Egy igazán jó személyi edzőt nem lehet túlértékelni! Ha van valaki, aki számon kér, ráadásul megmutatja a helyes utat a fejlődéshez, biztat és felhívja a figyelmed az apró sikerekre, sokkal motiváltabban fogod folytatni te is a munkát. Ha pedig tetszene neked ez a szerep, jelentkezz fitness edző tanfolyam vagy személyi edző tanfolyam egyikére nálunk!

Okosan válaszd ki a célokat
Természetesen szükséges, hogy legyen egy hosszútávú célod, de mindenképp bontsd fel kisebb mérföldkövekre, hiszen ezek fognak igazán motiválni, hogy nap mint nap megtedd a szükséges lépéseket.

Tovább

Útmutató a zsírégetéshez

Beküldve: h, 05/30/2022 - 13:10
Kategória:

A zsírégető edzések körül számos tévhit kering, így a megfelelő szaktudás híján rengeteg felesleges kört futhat az, aki nagy lelkesedéssel indul meg ezen az úton. Ráadásul a túl lassú fejlődés vagy jojo effekt könnyen megfoszthat mindenkit motivációjától, bármilyen erős is volt az indulás.
Sokan gondolják azt, hogy a zsírégetés legrövidebb módja a kardió, és minél hosszabb az edzés, annál hatékonyabb, ennél nagyobbat azonban nem is tévedhetnének. Vannak ugyanis ennél fontosabb tényezők is, amit mi most összeszedtünk egy listába.

Megfelelő táplálkozás

Nincs az az edzésterv, amivel kompenzálni lehet a helytelen táplálkozást. A zsírégetéshez ugyanis elengedhetetlen a kalóriadeficit, amit ráadásul úgy kell elérnünk, hogy megfelelő mennyiségben tartalmazzon az étrend fehérjét az izmok megőrzése érdekében, valamint esszenciális zsírsavakat. Talán túl egyszerűnek tűnhet a képlet, de a különbség az izomtömeg növelés és zsírégetés között az étrendben keresendő. Tulajdonképpen a zsírégetést elérhetjük pusztán az étrend megváltoztatásával is, edzések nélkül, azonban óvakodjunk attól, hogy hosszú időre radikálisan lecsökkentjük a bevitt kalóriamennyiséget, ugyanis annak egészségügyi következményei is lehetnek. Ha te is szeretnéd megtalálni a tökéletes egyensúlyt, ismerd meg a fitness edző tanfolyam előnyeit.

Izomtömeg növelő gyakorlatok

Az edzések során elégetett kalória csupán töredéke annak, melyet testünk a nyugalmi anyagcsere során éget el. A nyugalmi anyagcserét pedig úgy gyorsíthatjuk fel, ha időt fektetünk az izmok építésére, megőrzésére, ugyanis a nagyobb izomtömeg összefüggésben van a hatékonyabb anyagcserével. Ha te is szeretnél többet megtudni erről, olvasd el a személyi edző tanfolyam részleteit weboldalunkon.

Anyagcsere mozgósítása

A következő lépés a kalóriaégető gyakorlatok bevezetése az edzéstervbe. Itt nem csak olyan gyakorlatokra kell gondolni, ami az edzés során égeti a kalóriákat, hanem azt is figyelembe kell venni, hogy az edzést követő regenerációba mekkora energiát kell fektetnie szervezetünknek. Egy magas intenzitású – HIIT – edzés után ugyanis szervezetünknek keményen meg kell dolgoznia azért, hogy az izomszövetek regenerálódjanak, mely újabb 250-300 elégetett kalóriát jelenthet.

Kalóriák égetése

Ezt követik fontossági sorrendben az oka a gyakorlatok, melyek az edzés során – és csak akkor – segítenek elégetni kalóriákat. Természetesen ez is hozzájárul a zsírégetéshez, de sem az anyagcserét nem gyorsítja fel, sem a szervezetet nem készteti arra, hogy még több kalóriát égessen el, hogy legyen energiája regenerálódni. Ide tartoznak azok a tevékenységek, amik több mozgással járnak, például ha korábban kelünk fel, többet sétálunk, vagy gyorsabban tesszük azt.

további linkek

Tovább

Oldalak