Hogyan segítsük az újévi fogadalom vezérelte életmódváltókat

Hogyan segítsük az újévi fogadalom vezérelte életmódváltókat

Beküldve: cs, 01/20/2022 - 13:31
Kategória:

Az újév folyamán megsokasodnak azok a kliensek, akik egy új év kezdetére hivatkozva szeretnének tiszta lappal indítani, kihasználva a lendületet, hogy egy speciális étrenddel, több mozgással, új szokásokkal elérjék a kitűzött súlyt, vagy általánosan egy egészségesebb életmódot. Azonban az ilyen elhatározások nagyon sokszor legalább olyan gyorsan távoznak az emberek életéből, mint ahogy érkeztek, legyen akármennyire kidolgozott is az egyéves terv. Mit tehet ez ellen egy profi személyi edző?

Ismerd fel a jeleket
Míg az első hetek telve vannak motivációval, a kezdetleges fejlődés tovább tolja az életmódváltókat, azonban amint elkezd beépülni a rutinba az új étrend és az edzések, az újdonság hatásának múlásával elkezd felszállni a rózsaszín köd, és alábbhagy a lelkesedés.
Ilyenkor nem csak a fejlődés kezd el belassulni, de a kezdeti izgalom fénye is kihunyni látszik az unalmas ismétlések következtében. Hol van a kapcsoló, aminek segítségével más távlatba helyezhetjük az edzéseket? Hogyan világítsunk rá arra, hogy ne csak egy fogadalom lebegjen a szemük előtt, hanem a nagyobb kép, az elérni kívánt cél?

A fogyókúra a múlté
Sokan próbáltak már fogyókúrázni, annak reményében, hogy megszabadulhatnak a fölösleges kilóktól. Az egyszerű megoldást választva csak követelik a szabályrendszerüket, melyet gondolkodás nélkül kell követniük, hogy aztán a folyamatos korlátozások gátat szabjanak a hosszú távú alkalmazáshoz.
Ha hatékonyan szeretnéd vezetni klienseidet, ideje, hogy hasznosítsd a személyi edző képzés során, vagy táplálkozási tanácsadó tanfolyamunkon szerzett tudásod, és kiokítsd életmódváltód a makrotápanyagokról, és hogy melyikre miért van szüksége a szervezetünknek. Ha jól csinálod, olyan hosszú távon fenntartható szabályrendszerrel ismerteted meg, amin belül megismerheti saját szervezete igényeit, és megkapja azt a szükséges szabadságot, mozgásteret, melynek segítségével elkerülheti a befásulást.

A pihenés jelentősége
A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás kiemelten fontos mindenkinek, aki fejlődni szeretne. Ez nem csak az edzések utáni regenerációban segít, de fel is készít a következő napra, javítva a stresszhelyzetek kezelését, és helyesebb döntések felé terelve, az elfogyasztandó ételek kiválasztása során is.

Lassan járj
Nem kell már az elején teljes gőzzel nekimenni az edzésnek, szokatni kell a testet az új szokásra. Ha már az első edzés során napokig izomláztól szenved a fejlődni vágyó, nem biztos, hogy sok kedvvel érkezik majd a következő megbeszélt időpontra. Ha egyáltalán érkezik. Érdemes neked is a teljes képet szem előtt tartanod, hogy ez nem egy sprintverseny. Nem az a cél, hogy hamarabb hozzásegítsd a hozzád járókat, mint a többi személyi edző, hanem hogy hosszú távon is olyan életmódot sikerüljön kialakítanod nála, ami egész életében kíséri majd.


Megosztom: