Tippek kezdő személyi edzőknek

Tippek kezdő személyi edzőknek

Beküldve: k, 12/28/2021 - 15:22
Kategória:

A kezdeti nehézségekkel mindenki találkozott már, nincs ez másképp a személyi edző szakmában sem. Még a legprofibb személyi edző tanfolyam sem képes teljes mértékben felkészíteni azokra a helyzetekre, amikbe majd a hétköznapok sodornak, ha te is elkezded edző pályafutásod. Mi három tippel segítünk, hogy gyorsabban és magabiztosabban kezdhesd a szakmát.

Építsd ki a hálózatod
A kliensek gyűjtése a legelején a legfontosabb, hiszen ezzel nem csak pénzt szerezhetsz, de értékes tapasztalatokra is szert tehetsz. Ne feledd, hogy ebben a szakmában nagyon sokat számít, hogyan állsz klienseidhez, hiszen ha pozitív véleményt alkotnak rólad, ezt másokkal megosztva potenciális kliensekre is szert tehetsz, így hatványozva már meglévő hálózatod. Légy nyitott, járj nyitott szemmel az edzőteremben, és ne félj kinyitni a szád. Lehet, hogy valakinek csak megemlítetted, hogy vállalsz edzéseket. Még ha nem is érdekli, de szimpatikus voltál számára, garantáltan téged fog ajánlani, ha valaki személyi edzőt keresne.

Próbálj ki minél több dolgot
A képzés fontosságát gondolom nem kell firtatnunk. Elengedhetetlen, hogy megszerezd azt az alaptudást, ami biztosítja számodra, hogy professzionálisan, biztonságosan, és hatékonyan tudj edzéseket tartani. Azonban ha túl sokáig ragaszkodsz a tankönyvben leírtakhoz, nem fogsz tudni igazán személyre szabott edzéseket adni. Kísérletezz bátran, hiszen lesz majd, aki többet bír, és lesz majd, aki kevesebbet. Egy izom megdolgoztatására több gyakorlat is van, próbálj ki többet.

Kövesd nyomon a fejlődést
Ha valaki személyi edzőhöz fordul, az nem a véletlen műve. Nem ismerik a különböző gyakorlatokat, tanácstalanok az edzéstervet illetően, nem tudják, mit és mikor kellene enni, emellett fejlődésüket sem tudják nyomon követni. Neked nem csak annyi lesz a feladatod, hogy az edzőterembe hajszolva minél hamarabb letudd az edzéseket, hanem értékes tanácsokkal kell szolgálnod, és motiválnod kell őket. A motiváció sarkalatos pont, de például remek módja, ha prezentálod klienseidnek, mennyit, és milyen gyorsan fejlődtek, így garantáltan megadod nekik a lendületet a következő edzésre is.


Megosztom: