Makány Miklós

Makány Miklós

Funkcionális Tréner oktató, Military Power Cross Tréner oktató

Makány Miklós vagyok, 1975.03.27.-én születtem Kecskeméten.

Egész életem meghatározó része a sport. Sok sportágat kipróbáltam , mint judo, röplabda, kick-boksz, jiu-jitsu, és persze párhuzamosan mindig figyelmet fordítottam az erőfejlesztésre és az állóképességem növelésére.
14 éves koromban a magasságom és a sovány alkatom miatt kezdtem bele önállóan a súlyzós edzésekbe a helyi főiskola kőkorszaki edzőtermében , ami kb 40 nm volt és nem rendelkezett egyforma súlyzókkal, ezért minden sorozat után cserélni kellett .
Ezek ellenére mindennél jobban szerettem oda járni, mert napról napra erősebb lettem , feszegettem a határaimat és a fejlődés nagyon erős motivációt adott. Persze akkoriban nagyon menő volt Arnold , Stallone, Lundgren, akik plusz lendületet adtak. Nem volt még internet, így megvettem a Weider könyvet, Arnold könyvét, és azok alapján állítottam össze az edzéseimet.
18 éves koromra 20 kg-al nehezebb lettem az edzéseknek köszönhetően . Csapódtak hozzám edzőtársak, akiket megpróbáltam az addigi tapasztalataimmal és tudásommal segíteni. Akkor nem gondoltam hogy a segítséggel, mint hivatással kellene foglalkoznom.
Az élet több területén dolgoztam , voltam kétkezi munkás meg cégvezető, éltem külföldön is . Az edzés mindig velem maradt, sokszor a legmélyebb válságaimból húzott ki. Közben persze lettek a súlyzós edzéstől különböző sérüléseim is. A legkomolyabb egy nyaki 4-5 -ös csigolya közti sérv, ami miatt teljesen eltíltottak a mozgástól.
Persze nem bírtam ki, így elkezdtem saját súllyal újra edzeni. Nagyon megtetszett ez a mozgásforma, és kerestem a lehetőségeket, hogyan tudnám színesebbé vagy nehezebbé tenni az edzéseimet. Használni kezdtem a kettlebel-t, a TRX kötelet, a Roupe kötelet, a sandbag-et (vagy bolgár zsákot), a gumiszalagokat stb.. szóval mindent , amivel nehezíteni lehet. Ezekkel kezdtem "kevert" edzéseket létrehozni, vagy ismétlészszámra, vagy időre. Később ezt alakítottam át a HIIT és a Tabata módszerei szerint. Ezalatt, közel 10 évvel ezelőtt jutottam arra az elhatározásra, hogy segíteni fogok az embereknek a céljaik elérésében mint edző, mert ahogy én fel tudtam építeni újra magam, az másnak is menni fog a segítségemmel.

2016 –ban végeztem el az első edzői tanfolyamomat a Wieder Professional Fitness Trainer iskolánál. Azóta dolgozom hivatalosan mint edző .

"Nincsenek rossz mozdulatok. Az egyetlen hiba, egyáltalán nem mozogni"
Dan Millman