Hogyan válassz személyi edzőt?

Hogyan válassz személyi edzőt?

Beküldve: cs, 05/25/2023 - 15:13
Kategória: Fitness

Bizonyára már Te is találkoztál személyi edzővel és az is valószínű, hogy rögtön kialakult benned egy első benyomás, ami lehet akár nagyon jó, vagy igencsak negatív is. Merthogy edző és edző között is lehet óriási a különbség. Amikor azt látod, hogy az edző csak saját magával és maximum a telefonjával van elfoglalva, nem várhatsz tőle túl sokat a Te vágyaid megvalósításában. Ha a megismerkedésetekkor már kiderül, hogy egyszerre 4-5 klienssel dolgozik és veled még csak egy anamnézis felvételére sem ült le, nagyon sürgősen keresned kell valaki mást, aki a munkáját lelkiismeretesen, a tudása legjavát adva végzi.

Azt is hozzá kell tennem, hogy ma már teljesen jogosan várhatod el egy edzőtől, hogy ne „csupán” az adott 10-20 gyakorlat bemutatásában merüljön ki a tudása. Az EDZŐ-d legyen a szakma csúcsán. Nem kell feltétlenül, hogy ő legyen a legizmosabb az edzőteremben (bár nem árthat, ha sportosan néz ki). Ha jó edzőt választasz, ő fog tudni segíteni az étrended összeállításában, vagy akár a rehabilitációdban is. Tudni fogja, hogy a Te testalkatodhoz és egészségi állapotodhoz, mi a legmegfelelőbb módszer és edzésterv. Az edzéseitek változatosak lesznek, amiben ha kell, a funkcionális eszközök is előkerülnek. Ő lesz számodra a következő hónapokban, vagy akár hosszabb időszakban is az Orákulum, ráadásul egészen biztosan egy igen komoly bizalmi viszonyt fogtok kialakítani egymással. Ő, ha kell motivál és inspirál. Az ő segítségével nagymértékben lerövidítheted az utad, bármi is legyen a célod. Ugye, most már látod, hogy nem mindegy, kivel tréningezel, ki az, aki segíti az utadat. A választást nehezíti, hogy a legtöbb gym-ben 10-20 ember hívja magát edzőnek, de hidd el, jó, ha az egynegyedükre rábízhatod magad. Tájékozódj a jövendőbeli edződről (ne csak a Facebookon, vagy a TikTok-on), nézd meg, hogyan dolgozik, hogy kommunikál a vendégeivel. Ha lehetőséged van rá, informálódj, hogy hol tanult. Ma már igen sok az online edzőképzés, ahol a tanulók kb. 2 napot töltenek a gyakorlatok elsajátításával és néhány hét alatt végzettséghez jutnak. Az ilyen edzőknek saját maguknak is edzőkre van szükségük.

A Professional Fitness Trainernél a legmagasabb színvonalon adjuk át a legnagyobb tudásanyagot, profi oktatói gárdával. Személyi edzőinket megtalálod a legszínvonalasabb edzőtermekben Európa számos országában.

Amennyiben Te magad szeretnéd elsajátítani az edzői munka tudásanyagát és rejtelmeit, vagy szeretnél jobban érteni a táplálkozáshoz, a gerinc tréninghez, a funkcionális tréninghez, vagy bármi máshoz, ami a sporttal kapcsolatos, várunk képzéseinken:

https://www.profiedzok.hu/kepzesek


Megosztom: