Kardiotréner képzés - Egyéb képzés

Kardiotréner képzés - Egyéb képzés

A Polar lehetőséget kínál számodra edzői karriered kiteljesítéséhez. A kardiotréner szakember képzést egy magasszintű, széles területet átfogó, naprakész, tudományos és gyakorlati háttérrel biztosítjuk számodra. Használd ki a lehetőséget, alapozd meg jövődet és lépj szakmád legmagasabban képzett edzői közé!

Tanfolyamvezető: Dömötör Edit
Polar mesteroktató, pulzuskontroll szakértő

A képzések részleteiről és a jelentkezés feltételeiről érdeklődj a management@polarhungary.hu címen.

KARDIOTRÉNER TANFOLYAM TEMATIKA ÉS KÉPZÉSI SZINTEK

1. szint Basic Egyéni felhasználói rutin elsajátítása

Az alapképzés kiemelt célja, hogy bárki, aki a saját fitneszedzéseihez szeretne pulzusmérő órát használni, kiválaszthassa a számára legmegfelelőbb típust, és képes legyen helyesen beállítani, valamint megfelelően alkalmazni azt. Ismerje meg és használja ki a POLAR órák minden lényeges funkcióját, melyek segítségével hatékonyabban elérheti kitűzött edzéscéljait.
A tanfolyam előképzettségtől független, és mindenki számára nyitott! Az oktatás során a résztvevők saját edzéseinek végrehajtására koncentrálunk, így laikusoknak, fogyni vágyó személyeknek, tréningjeiket egyedül végző sportolóknak és edzőknek egyaránt hasznára válhatnak a megszerzett ismeretek.
A képzés során használt eszközök: Polar FT4, FT7, FT40., FT60

2. szint GroupTrainer Csoportos (zenés) edzésvezetési ismeretek

A tanfolyam során a zenés, nagy létszámú résztvevőt megmozgatni képes, alapkoreorgáfiát tartalmazó, vagy kétállomásos köredzés jellegű pulzuskontrollált tréningek összeállításának és levezetésének módszertanára koncentrálunk, melyet elsősorban kis eszközkészlettel (pl. steplépcső, kézisúlyzó, gumikötél stb.) rendelkező edzőknek és kluboknak ajánlunk.
A gyakorlati órák célja, hogy egyszerű, mégis változatos, az alap-állóképességet és az erőállóképességet együttesen megalapozó óraprofilokat ismerj meg, és magabiztosan vezesd akár 20-25 fős csoportok edzését is.
A képzés során használt eszközök: Polar FT 60.

CrossTrainer Egyéni/kiscsoportos edzésvezetési ismeretek

A tanfolyam – a személyi edzői munkára koncentrálva – az egyéni vagy kiscsoportos, cross-training vagy köredzés jellegű foglalkozások levezetésének módszertanát mutatja be. Kipróbálunk szabadgyakorlatokkal és kiseszközökkel, illetve edzőtermi berendezésekkel végrehajtott edzésvariációkat.
A gyakorlati órák célja, hogy magabiztossá válj az egyéni vendégek és 4-8 fős kiscsoportok számára szervezett, változatos, szórakoztató, egy edzésen belül többféle kondicionális képességet (erő, állóképesség,
gyorsaság, koordináció) is fejlesztő tréningek levezénylésében.
A képzés során használt eszközök: Polar FT60.

CyclingTrainer A pulzusvezérelt indoor-cycling módszertana

A tanfolyam során kifejezetten az indoor-cyclingra koncentrálva bemutatjuk a pulzus-alapon levezényelt teremkerékpáros edzések módszertanát. Szó esik a különböző edzésprofilok ismérveiről (tartós, fartlek, extenzív és intenzív intervall), a rendszeresen kerékpározó vendégek számára nélkülözhetetlen edzésperiodizációról, valamint a túledzettség elkerüléséről is.
A gyakorlati órák célja, hogy bonyolult edzésprofilokat is könnyedén levezess a kellő pulzuskontrollált edzésvezetési rutin birtokában, valamint egyénre szabhasd az óráidra érkező, különböző edzettségi szintű vendégek terhelését.
A képzés során használt eszközök: Polar FT60.

3. szint RaceTrainer Haladó szintű vendégek pulzus alapú edzésvezetése

A tanfolyam az 1. és 2. szintű CardioChallenge képzések anyagára, valamint az egyéni felhasználás (saját edzés vagy oktatói, edzői munka) során megszerzett tapasztalatokra épül. Bizonyos mennyiségű pulzuskontrollált edzéssel vagy edzésvezetéssel eltöltött idő szükséges ugyanis ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni egy magasabb szintre, ahol jól megtanult és begyakorolt kardiotréning alapokra építkezve új edzésmódszerekkel és a 21. századi technika segítségével bővíthetjük eszköztárunkat.
A tanfolyam elsősorban a pulzusgörbe elemzésének módszertanára koncentrál. A képzés túlnyomó részben elméleti jellegű: a ProTrainer5™ szoftverből nyerhető információk értelmezésére, és azoknak az edzéstervezésben és állapotfelmérésben történő alkalmazására helyezzük a hangsúlyt.
A képzés célja, hogy megfelelő tudást szerezz a haladó szintű, jó edzettségi állapotú állóképességi sportolók edzéseinek tematikus felépítéséhez, sportformájuk további javításához, edzéscéljaik megvalósításának elősegítéséhez.
A képzés során használt eszköztípusok: Polar RS400, Polar ProTrainer5™ szoftver.
A tanfolyamon való részvétel feltétele az 1. és 2. szintű modulok sikeres teljesítése.
4. szint CardioCoach Pulzus-alapú állapotfelmérés, edzéstervezés, versenyfelkészítés

Az 1-3. szintű modulok elvégzésével, és önálló gyakorlással a résztvevők megszerezték a kellő jártasságot a pulzuskontrollált edzésvezetésben. Ezért a CardioCoach tanfolyam az állóképességi kapacitás fejlesztéséhez szükséges elméleti tudást bővíti magasabb szintre, hogy a kurzust sikeresen elvégzett hallgatók ne csupán a látott–hallott–betanult sémák szerint végezzék munkájukat, hanem a mélyebb összefüggéseket is átlátó Pulzuskontroll tanácsadó-ként dolgozhassanak.
Használt eszköztípusok: Polar RS800, Polar Team2.
A tanfolyamon való részvétel feltétele az 1. szint, a 2. szintű modulok egyikének, és a 3. szint sikeres teljesítése.

5. szint MasterCoach Pulzusgörbe- és HRV-analízis, terhelés-élettani ismeterek, laborgyakorlat

A MasterCoach képzés terhelésélettani laborgyakorlatból áll Dr. Petrekanits Máté vezetésével, és olyan tudásanyagot nyújt a résztvevőknek, amely ebben a formában máshol nem elérhető, mivel kifejezetten a Polar rendszerek használatán alapuló információkat tartalmaz. Központi témája a telemetriás úton végezhető on-line pulzusdiagnosztika, illetve a távoli szerverek segítségével megvalósítható elemzés és edzéstanácsadás.
A Mesterkurzuson való részvétel feltétele az 1., 2., 3. és 4. szintű modulok sikeres elvégzése és a tanfolyamra való meghívás.

Jelentkezés